آشنایی با خیالی نگاری

( آشنایی با خیالی نگاری )

با استفاده از دکمه ستاره این کتاب را به دیگران توصیه کنید.
    جزئییات کلی
  • گروه سنی : بزرگسال
  • جلد : شومیز
  • قطع : وزیری

 در فرهنگ غنی و هنرهای سنتی ایران ، «خیالی نگاری» بخشی ارزشمند از تاریخ ملی و هویت این سرزمین را به خود اختصاص داده است. این واژه و تقسیمات ساختاری آن، اگرچه بیشتر از دوران قاجار در فرهنگ و زبان هنر ما ظهور گسترده‌ یافته و هم‌زمان با جنبش مشروطه‌خواهی در ایران معنایی متفاوت با دیگر رویکردهای هنری رایج در جامعه به خود گرفته است اما مبادی و مفاهیم اولیه آن ریشه در تاریخ تمدن، اعتقادات دینی، باورهای مذهبی، اساطیر و افسانه‌های محلی داشته است و به تعبیری با ادبیات این خاک پیوندی ناگسستنی دارد.

از سوی دیگر،  «خیالی نگاری» نیز همچون دیگر هنرهایی که با ذهن و خلاقیت هنرمند تجسم یافته و حضوری عینی می‌یابد در ذات خود با خیال انسان شکل می‌گیرد و تفاوت ساختاری با دیگر شیوه‌هایی چون نقاشی، نگارگری، تصویرسازی و حتی شعر، داستان یا موسیقی ندارد. اما در تقسیم‌بندی واحدهای درسی نظام آموزش رسمی و دانشگاهی امروزه خیالی نگاری نام واحدی از دروس پایه در رشته کتابت و نگارگری است که دانشجو را با انواع هنرها و شیوه‌هایی آشنا می‌کند که در این دسته‌بندی قرار گرفته است.

متأسفانه به‌رغم گستره وسیع تاریخی در هنر خیالی نگاری و تداوم حضور آن تا عصر حاضر، جدای از تعدادی مقاله، طرح‌های پژوهشی و پروژه‌های دانشگاهی پراکنده، متنی مدون و مطابق با شرح درس ارائه‌شده توسط کارشناسان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برای آموزش این واحد درسی تدوین و تألیف نشده است. لذا نویسندگان این کتاب به حکم وظیفه حرفه‌ای، تجربیات آموزشی و علاقه شخصی این مهم را بر خود فرض دانستند و با وجود کمبود مراجع و محدودیت‌های موجود اقدام به تألیف کتاب آشنایی با خیالی نگاری کردند. امید است که این پژوهش که پیشکشی است ناچیز به دستان هنرمند و ذهن خلاق و روح والای تمامی خیالی سازان، برای خوانندگان و به‌ویژه هنرجویان هنرهای سنتی و دانشجویان رشته‌های کتابت و نگارگری، هنرهای اسلامی، صنایع دستی و نقاشی مفید واقع شود و زمینه‌ای برای شناخت عمیق‌تر از ارزش‌های نقاشی ایرانی باشد.

 

مشخصات
نام نویسندهدکتر مهران هوشیار، فاطمه افتخاری راد
نام مترجمندارد
ناشرسمت
گروه سنیبزرگسال
تعداد صفحات306
شابک9786000203481
نوبت چاپ1
جلدشومیز
قطعوزیری
برای ثبت نظر وارد اکانت کاربری خود شوید یا در سایت خشت آذین ثبت نام کنید.